Port Melbourne

Image /

Project Profile

With a love for the nautical history of its Port Melbourne address, every bespoke arc, curve and radius throughout the construction were features achieved through a true collaborative approach with the owner, architect and interior designer all focusing on a common goal.

The elegant double fronted Victorian fa├žade belies the innovative use of form, colour, light and materials that casts beyond the front door.

The contemporary extension includes a floor to ceiling curved glass light well, curved joinery, curved feature bathroom tiled walls, inslab hydronic heating and a 4 metre high raked ceiling.

An open 1.5 metre circular window in the studio space creates not only a sculptural statement but a connected emphasis on natural light and sea breeze filtering through the home. The external zincalume cladding with bifold doors create an extended indoor/outdoor living space experience.

Bespoke living by the bay.